Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Μέτρα για τη σημερινή Έκλειψη Ηλίου



Με επείγουσα εγκύκλιο ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Αναστάσιος Κουράκης καλεί τους διευθυντές και εκπαιδευτικούς όλων των σχολικών μονάδων να αναπροσαρμόσουν το πρόγραμμα της 20ης Μαρτίου, προκειμένου όλοι οι μαθητές να παραμείνουν σε κλειστούς χώρους καθ’ όλη τη διάρκεια της έκλειψης Ηλίου (10.30-13.00).

Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας εξαιτίας της υπέρυθρης ηλιακής ακτινοβολίας υπάρχει μπορεί να προκληθούν σοβαρές βλάβες στον αμφιβληστροειδή χιτώνα του οφθαλμού.

Επίσης, όλες οι προγραμματισμένες μετακινήσεις/διδακτικές επισκέψεις των σχολικών μονάδων της χώρας για την αύριο Παρασκευή μπορούν να πραγματοποιηθούν με ευθύνη του Διευθυντή και του διδακτικού προσωπικού, οι δε περίπατοι χωρίς χρήση μεταφορικού μέσου, για τη δευτεροβάθμια Εκπαίδευση αναστέλλονται.



Επιπροσθέτως, σας ενημερώνουμε ότι το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών θα εκπέμπει ζωντανά από τις εγκαταστάσεις του στην Πεντέλη τη μερική έκλειψη Ηλίου στη διαδικτυακή διεύθυνση
 noa.gr ώστε κάθε ενδιαφερόμενο σχολείο να μπορεί να την παρακολουθήσει.

Μέτρα που παίρνει το σχολείο μας για την ασφάλεια των μαθητών:
  1. Το ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου αναπροσαρμόζεται, σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας. Ως εκτούτου το πρώτο διάλειμμα θα πραγματοποιηθεί από τις 9:40π.μ ως τις 10:20π.μ. Τις επόμενες ώρες και ως τις 13:00μ.μ, οι μαθητές θα βρίσκονται στις αίθουσες και ΟΧΙ στον προαύλιο χώρο του σχολείου.
  2. Οι γονείς των μικρότερων τάξεων  - Α΄και Β΄ Δημοτικού- που σχολάνε στις 12:25μμ να έρχονται να παραλαμβάνουν τους μαθητές από τις τάξεις τους.
  3. Για τα παιδιά που μένουν στο Ολοήμερο θα φροντίσει η υπεύθυνη εκπαιδευτικός για την ασφαλή παραμονή τους στην τάξη ως τη λήξη του φαινομένου της έκλειψης.
  4. Οι μαθητές του σχολείου θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν το φαινόμενο της Έκλειψης μαγνητοσκοπημένο , τη Δευτέρα και να συζητήσουν με τους εκπαιδευτικούς περαιτέρω για αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου