Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Ανακοίνωση


Αυτή τη Δευτέρα , 6 Οκτωβρίου 2014, είναι η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων , αναγνωρίζοντας την "παρεμβατική δυναμική" της Άθλησης και της Δια βίου Άσκησης στην ισόρροπη ψυχοκινητική ανάπτυξη του μαθητικού πληθυσμού της χώρας( ενταγμένη στο ευρύτερο πλαίσιο του "Κοινωνικού Σχολείου" ), θεσμοθέτησε
την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου κάθε σχολικού έτους.
Για το τρέχον σχολικό έτος ο θεματικός άξονας είναι " Ρατσισμός και Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι"

Τα τελευταία χρόνια , σημαντικοί φορείς ( ενδεικτικά, ο Ο.Η.Ε με τη θεσμοθέτηση της "παγκόσμιας Ημέρας Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη", η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ισότητας και Καταπολέμησης των Διακρίσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης, Παγκόσμιες Αθλητικές Ομοσπονδίες κ.τ.λ) αναγνωρίζουν τη συμβολή του αθλητισμού στην προώθηση αξιών, στάσεων και δεξιοτήτων ( όπως η κοινωνική συνοχή, η ένταξη, η αλληλεγγύη, η ανεκτικότητα, η ευγενής άμιλα κλπ) που στο σύνολό τους οδηγούν στη δημιουργία ενεργών δημοκρατικών πολιτών.

Στα πλαίσια της Πανελλήνιας ημέρας σχολικού Αθλητισμού το σχολείο μας θα συμμετέχει σε αθλητικές δραστηριότητες , οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στο Αθλητικό Κέντρο Κερατέας, σε συνεργασία του σχολείου μας με τους τοπικούς αθλητικούς φορείς.

Οι μαθητές  θα πρέπει:

  • να φορούν φόρμα, αθλητικά παπούτσια και καπέλο
  • να φέρουν μαζί τους μόνο το φαγητό και το νερό
Οι γονείς να φέρουν τα παιδιά κατευθείαν στο Αθλητικό Κέντρο Κερατέας ( στον Κεραυνό ) μέχρι τις 8:30.  Το σχόλασμα θα γίνει όπως κάθε μέρα από το σχολείο την ώρα που φεύγει το κάθε παιδί. Για την επιστροφή μας στο σχολείο θα παρθούν όλα τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας σε συνεργασία με την τροχαία Κερατέας.
Το Ολοήμερο θα λειτουργήσει κανονικά,όπου και εκεί θα συνεχιστούν δράσεις σχετικές με το θέμα της ημέρας.(προβολή βίντεο, ζωγραφική ενάντια στο ρατσισμό και υπερ της διαφορετικότητας)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ: ΟΛΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ- ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου